Mainos

Gluteenittomat patongit ja valkosipulipatongit

Reseptistä tulee 2 kpl

  • 75 g margariinia
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta tai Semper Hienoa jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Valmistusohje

Sulata rasva ja lisää se veteen, lämmitä seos kädenlämpöiskeksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää suola ja jauhoseos ja sekoita. Anna nousta n. 30 minuuttia.

Alusta taikina esim. ja muotoile siitä kaksi patonkia. Leikkaa leipien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.

Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.

Vinkki! Voit tehdä helposti myös valkosipulipatonkeja.

Valmista valkosipuliseos: 2 rkl margariinia ja murskattu valkosipulin kynsi – lisää seosta patongin viiltoihin ja paista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.