- Lämmitä pitaleivät uunissa ja leikkaa niihin tasku.
- Paista kanakebab oliiviöljyssä pannussa kauttaaltaan.
- Sekoita currykastikkeen ainekset keskenään ja sekoita ne kanakebabin joukkoon.
- Valmista melonitsatsiki: kuori vesimeloni ja raasta karkealla raastinterällä. Purista ylimääräinen neste pois.
- Laita meloniraasteen joukkoon kreikkalainen jogurtti.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon. Hienonna hieman minttua ja lisää joukkoon suolan kanssa. Tarkista maku.
- Puolita seuraksi kirsikka- tai miniluumutomaatit ja murenna fetajuustoa.
- Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Kokoa pitaleivät laittamalla sisään kanakebabia, melonitsatsikia, fetajuustoa, tomaattia, punasipulia ja tuoretta minttua.
- Tarjoa!
Makuja
Kreikkalaiset pitaleivät – täytteenä kanakebabia, fetaa ja kahta kastiketta
Kreikkalaiset pitaleivät ovat helppoa pikkusuolaista!MTV
Julkaistu 31.07.2023 14:51
Tekeekö mieli helppoa pikkusuolaista? Nämä kreikkalaiseen henkeen maustetut pitaleivät vievät kielen mennessään ja valmistuvatkin nopeasti. Täytä valmiiksi tai tarjoa täytteet siten, että jokainen voi täyttää omansa haluamallaan tavalla.
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 6 valmista pitaleipää
- 400 g kanakebabia suikaleina, pakasteena
- 2 rkl oliiviöljyä
Currykastike
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 2 tl currya
- ripaus suolaa
Melonitsatsiki
- muutama viipale vesimelonia kuorittuna
- 3 dl kreikkalaista jogurttia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- muutama varsi tuoretta minttua
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 100 g fetajuustoa
- 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- 1 punasipuli renkaina
- tuoretta minttua