Gnoccheja, linssejä ja tomaatteja parmesaaniöljyssä

Kasvissyöjällekin maistuva pastasalaatti sopii vaalean leipäpalan kera varsinaiseksi pääruoaksi yhtä lailla kuin grillilihan lisukkeeksikin. Valmista parmesaaniöljy edellisenä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä jääkaapissa. Myös kuivattuja linssejä on liotettava vedessä yön yli, joten valmistelut kannattaa siis aloittaa jo hyvissä ajoin.

4 annosta

  • 3 dl gnoccheja
  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 1 sipuli
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Raasta parmesaanijuusto hienoksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita punaviinietikka ja oliiviöljy ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste. Nosta jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli. Pane linssit veteen likoamaan.

2. Keitä linssejä runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Kaada linssit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna persilja. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä

3. Sekoita pasta, linssit, sipulit, tomaatit sekä parmesaaniöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele joukkoon hienonnettu persilja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!