Paistettua kuhaa ja perunagnocchi
Ainekset
- Paistettua kuhafileetä
- 600g kuhafileetä
- suola
- 100g voita
- 5rkl hienonettua tilliä
- 1kpl sitruuna
- öljyä
Perunagnocchi
- 1 kg kypsää perunalunta
- 1 kananmuna
- 50 g voita
- 250 g vehnäjauhoja
- 1 ruukku basilikaa
- 1 ruukku persiljaa
- 200 g mangoldia
- 1 punasipuli
- öljyä
Valmistusohje
Siisti kuhafileet. Kuumenna paistinpannu ja laita tilkka öljyä pannulle. Mausta kalapalat suolalla. Asettele fileet kuumalle pannulle paista ne kullanruskeiksi. Lisää lopuksi voita, tilliä sekä sitruunanmehua pannulle ja nostele seosta kalan päälle.
Kypsennä perunat. Paseeraa kuumat perunat kulhoon. Lisää kananmuna ja voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä. Lisää lopuksi jauhot ja mausta suolalla.
Muotoile perunamassasta sormen vahvuisia tankoja pöydällä. Käytä tarvittaessa hieman vehnäjauhoja pöydällä, ettei massa tartu kiinni. Leikkaa perunatangoista n. 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja muotoile ne haarukalla. Keita gnocchit väljässä kiehuvassa suolavedessä, kunnes ne nousevat pintaan. Nostele ne vedestä öljytylle pellille ja anna jäähtyä.
Paista gnocchit pannulla öljyn, voin ja yrttien kera. Lisää lopuksi suikaloitu punasipuli ja mangoldi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka