Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua kuhaa ja perunagnocchi

Julkaistu 27.08.2013 07:26

Ainekset

  • Paistettua kuhafileetä
  • 600g kuhafileetä
  • suola
  • 100g voita
  • 5rkl hienonettua tilliä
  • 1kpl sitruuna
  • öljyä

Perunagnocchi

  • 1 kg kypsää perunalunta
  • 1 kananmuna
  • 50 g voita
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 200 g mangoldia
  • 1 punasipuli
  • öljyä

Valmistusohje

Siisti kuhafileet. Kuumenna paistinpannu ja laita tilkka öljyä pannulle. Mausta kalapalat suolalla. Asettele fileet kuumalle pannulle paista ne kullanruskeiksi. Lisää lopuksi voita, tilliä sekä sitruunanmehua pannulle ja nostele seosta kalan päälle.

Kypsennä perunat. Paseeraa kuumat perunat kulhoon. Lisää kananmuna ja voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä. Lisää lopuksi jauhot ja mausta suolalla.

Muotoile perunamassasta sormen vahvuisia tankoja pöydällä. Käytä tarvittaessa hieman vehnäjauhoja pöydällä, ettei massa tartu kiinni. Leikkaa perunatangoista n. 0,5 cm:n paksuisia viipaleita ja muotoile ne haarukalla. Keita gnocchit väljässä kiehuvassa suolavedessä, kunnes ne nousevat pintaan. Nostele ne vedestä öljytylle pellille ja anna jäähtyä.

Paista gnocchit pannulla öljyn, voin ja yrttien kera. Lisää lopuksi suikaloitu punasipuli ja mangoldi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee