Pasta bolognese
Tässä klassinen bolognalaisen alkuruoan ohje. Aidossa bolognesekastikkeessa käytetään aina lihalientä, porkkanaa ja juuriselleriä. Juuri nämä ainesosat antavat kastikkeelle sen ominaisen maun. Tarjoile spagetin ja parmesaaniraasteen kera.
4 annosta
- 300 g spagettia
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 purkillinen tomaattimurskaa
- 1 hienonnettu sipuli
- pieniksi kuutioiksi leikattu porkkana
- pieniksi kuutioiksi leikattu juuriselleri
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oreganoa
- 1/4 tl timjamia
- suolaa ja pippuria
- 100 g parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkana erittäin pieniksi kuutioiksi. Kuori juuriselleri ja raasta se karkealla terällä. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. Pane joukkoon jauheliha ja kuullota kullanruskeaksi.
2. Ripottele jauhot päälle ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska, mausta sitten kastike yrttimausteen ja purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaaniraasteen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa