Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

17.6.2013

Kuha

  • 600-700 g kuhafileetä
  • öljyä
  • voita
  • suolaa

Puikulagnocchi

  • 500 g puikulaperunoita
  • 3 keltuaista
  • 60 g perunajauhoja
  • 50 g voita
  • 1 rkl tillipyreetä
  • suolaa

Villiyrttisalaatti

  • 10 kuusenkerkkää
  • 20 nokkosen lehteä
  • 10 voikukan lehteä
  • 10 haproa
  • 5 ruusun terälehteä

Valmistusohje

Kuha:

Paista öljyssä kuumalla pannulla kuhat nahkapuoli pannua vasten. Lisää voi ja anna kalan nahan ruskistua kullankeltaiseksi. Käännä kuha ja valele pannulta voi-öljyseosta kuhafileitä.

Puikulagnocchi:

Kuori ja keitä puikulat ja soseuta. Lisää keltuainen, jauhot, voi, tilli ja suola. Pyörittele massasta pieniä palloja tai tee massasta tanko ja leikkaa pieniä 3 cm pitkiä tankoja. Keitä suolaliemessä 2-3 minuuttia niin, että gnocchit nousee pintaan. Paista pannulla voissa ennen tarjoilua.

Villiyrttisalaatti:

Ryöppää voikukat ja friteeraa nokkoset. Sekoita kevyesti kaikki ainekset sekaisin. Mausta suolalla ja tilkalla oliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.