Graavattu lohi kastikkeen kera
Lohen itse graavaaminen on usein suorastaan hyvä liiketoimi. Graavaa iso pala ja pakasta ylijäänyt osa.
Kahdeksalle
- 1,5 kg lohifileetä, keskipalaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl suolaa
- 3 tl kokonaisia valkopippureita
- tillisilppua
Kastike
- 1,5 rkl suomalaista sinappia
- 2 tl dijonsinappia
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl viinietikkaa
- 3 dl rypsiöljyä
- tillisilppua
Valmistusohje
1. Rouhi valkopippurit, sekoita suolan ja sokerin kanssa. Hiero fileisiin hiukan seosta.
2. Laita fileet vastakkain lihapuolet toisiaan kohti ja loput mausteseoksesta niiden väliin.
3. Laita fileet muovipussiin. Solmi ja laita pussi jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi. Kääntele pussia ajoittain. Kaada pois suolaliemi ja raaputa mausteet kalan pinnalta ja viipaloi lohifilee.
4. Sekoita kastikeainekset ja tarjoile graavilohen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka