Graavattu lohi kastikkeen kera

Lohen itse graavaaminen on usein suorastaan hyvä liiketoimi. Graavaa iso pala ja pakasta ylijäänyt osa.

Kahdeksalle

  • 1,5 kg lohifileetä, keskipalaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl suolaa
  • 3 tl kokonaisia valkopippureita
  • tillisilppua

Kastike

  • 1,5 rkl suomalaista sinappia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • tillisilppua

Valmistusohje

1. Rouhi valkopippurit, sekoita suolan ja sokerin kanssa. Hiero fileisiin hiukan seosta.

2. Laita fileet vastakkain lihapuolet toisiaan kohti ja loput mausteseoksesta niiden väliin.

3. Laita fileet muovipussiin. Solmi ja laita pussi jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi. Kääntele pussia ajoittain. Kaada pois suolaliemi ja raaputa mausteet kalan pinnalta ja viipaloi lohifilee.

4. Sekoita kastikeainekset ja tarjoile graavilohen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!