Halstrattu graavilohi
Oikeaa halstrattua graavilohta voi valmistaa monella eri tavalla. Tavallisinta on että graavataan kokonainen lohensivu, joka sitten paloitellaan ja halstrataan, eli paistetaan nopeasti kuumalla hiilloksella.
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- 2 dl suolaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 20 valkopippuria, murskattuina
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, suola ja pippuri. Ripottele puolet seoksesta vadille, laita lohikyljykset vadille ja ripottele loput mausteseoksesta lohelle. Ripottele päälle tilliä. Laita päälle lauta sekä paino ja anna vetäytyä jääkaapissa 4-5 tuntia.
2. Raaputa mausteseos kaloista, penslaa grilliritilä öljyllä ja grillaa lohiviipaleita muutama minuutti molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka