1. Graavilohikastike: Sekoita kastikkeen ainekset siinä järjestyksessä, kuin ne on lueteltu ohjeessa. Kastike säilyy jääkaapissa monta viikkoa, jos tillin lisää vasta tarjoiluvaiheessa.
2. Poista fileistä kaikki ruodot pihtien avulla. Sekoita sokeri ja suola, hiero seos fileisiin. Hienonna tilli ja laita ohut kerros tilliä vuoan pohjalle. Laita toinen filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle tilliä ja pippuria ja laita toinen filee päälle, lihapuoli lihapuolta vasten.
3. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä kunnes sokeri on sulanut. Anna sen jälkeen maustua jääkaapissa 2 vuorokautta, kääntele pari kertaa graavauksen aikana.
4. Raaputa pois lähes kaikki mausteet ja leikkaa lohi ohuiksi, viistoiksi siivuiksi.