Graavilohta mehevän kastikkeen kera

On parempi graavata iso kuin pieni kala, kalan voi sitten pakastaa valmiiksi graavattuna. Tarjoile joulupöydässä keitettyjen perunoiden ja sinappikastikkeen kera.

Ainekset

  • 16 hengelle
  • 2 kg tuoretta lohifileetä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl suolaa
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • paljon tilliä

Graavilohikastike

  • 1 ½ rkl tavallista sekä dijonsinappia
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl maissiöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Graavilohikastike: Sekoita kastikkeen ainekset siinä järjestyksessä, kuin ne on lueteltu ohjeessa. Kastike säilyy jääkaapissa monta viikkoa, jos tillin lisää vasta tarjoiluvaiheessa.

2. Poista fileistä kaikki ruodot pihtien avulla. Sekoita sokeri ja suola, hiero seos fileisiin. Hienonna tilli ja laita ohut kerros tilliä vuoan pohjalle. Laita toinen filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle tilliä ja pippuria ja laita toinen filee päälle, lihapuoli lihapuolta vasten.

3. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä kunnes sokeri on sulanut. Anna sen jälkeen maustua jääkaapissa 2 vuorokautta, kääntele pari kertaa graavauksen aikana.

4. Raaputa pois lähes kaikki mausteet ja leikkaa lohi ohuiksi, viistoiksi siivuiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.