1. Käytä lohesta keskiosaa. Leikkaa pois evät ja fileoi lohi niin että saat selkäruodon pois, vedä irti pienemmät ruodot.
2. Sekoita suola, sokeri ja murskatut pippurit. Laita kerros seosta vadin pohjalle, laita päälle lohensivu nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle mausteseosta, laita toinen filee päälle lihapuoli alaspäin, paksu pää toisen fileen ohutta päätä vasten. Ripottele päälle loput mausteseoksesta. Laita kalojen väliin ja päälle tilliä.
3. Laita kalan päälle lauta ja graavaa lohta jääkaapissa pari vuorokautta, kääntele kalaa muutaman kerran graavauksen aikana.
4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa, viimeiseksi öljy jonka lisäät tippa kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
5. Leikkaa kala neljään osaan, raaputa pois mahdollinen suola ja grillaa paloja n. 5 cm päässä hiillokselta, n. 3 minuuttia molemmin puolin.