Mustapippurigraavattua lohta

Tämä on vanha ja lyömätön kalan valmistustapa, mutta tässä reseptissä käytämme mustapippuria valkopippurin sijaan. Kuten kaiken raakana syötävän kalan lohi tulisi pakastaa pariksi vuorokaudeksi ennen valmistusta.

Neljälle

  • 500 g tuoretta lohifileetä (keskipalaa)
  • 2 rkl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 1 murskattua mustapippuria
  • 3 hienonnettua tillinoksaa

Valmistusohje

1. Päivä 1:

Fileoi lohi, leikkaa pois nahka ja puhdista pois kalan ruskeat osat. Poista isot ruodot pihdeillä.

2. Sekoita suola, sokeri ja mustapippuri ja kääntele kala kunnolla seoksessa. Laita puolet tillisilpusta isolle lautaselle, aseta lohi tillin päälle ja ripottele loput tillistä lohelle. Kääri lautanen muovikelmuun ja kiristä kelmu kunnolla. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

3. Päivä 2:

Ota lohi jääkaapista, viipaloi se toivotun paksuisiksi siivuiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.