Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustapippurigraavattua lohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on vanha ja lyömätön kalan valmistustapa, mutta tässä reseptissä käytämme mustapippuria valkopippurin sijaan. Kuten kaiken raakana syötävän kalan lohi tulisi pakastaa pariksi vuorokaudeksi ennen valmistusta.

Neljälle

  • 500 g tuoretta lohifileetä (keskipalaa)
  • 2 rkl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 1 murskattua mustapippuria
  • 3 hienonnettua tillinoksaa

Valmistusohje

1. Päivä 1:

Fileoi lohi, leikkaa pois nahka ja puhdista pois kalan ruskeat osat. Poista isot ruodot pihdeillä.

2. Sekoita suola, sokeri ja mustapippuri ja kääntele kala kunnolla seoksessa. Laita puolet tillisilpusta isolle lautaselle, aseta lohi tillin päälle ja ripottele loput tillistä lohelle. Kääri lautanen muovikelmuun ja kiristä kelmu kunnolla. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

3. Päivä 2:

Ota lohi jääkaapista, viipaloi se toivotun paksuisiksi siivuiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi