Grahamvuokaleipä
Kun käytät leipävuokia, saat hienoja korkeita leipiä. Tämä leipä käy hyvin myös paahdettavaksi. Ylijäänyt leipä kannattaa pakastaa viipaleina. Silloin voit ottaa pakasteesta vaikka yhden viipaleen kerrallaan ja laittaa suoraan leivänpaahtimeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 1 pullo olutta, 33 cl
- 1,5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 6 dl grahamjauhoa
- 7 dl erikoisvehnäjauhoa
- voita vuokiin
Valmistusohje
1. Lämmitä olut ja vesi 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen, lisää suola ja öljy. Sekoita ja vaivaa sitten jauhot mukaan, niin että saat tasaisen taikinan. Alusta hyvin, peitä liinalla ja nostata 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina kevyesti leivinpöydällä, muotoile kaksi pitkulaista leipää ja nosta ne voideltuihin vuokiin. Anna nousta 30 minuuttia leivinliinan alla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät haalealla vedellä ja sirota pinnalle vähän grahamjauhoa. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja paista leipiä vielä 5 minuuttia ilman vuokia, niin että kaikki puolet saavat väriä. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa