Taittoleipä

Tässä on oikea juhlaleipä sijoitettavaksi keskelle ruokapöytää, täydellistä keittojen ja pataruokien kanssa. Kätevää myös ottaa kokonaisena mukaan piknikille.

Yksi leipä

  • 40 g hiivaa
  • 100 g voisulaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 2 dl ryyniseosta
  • n. 7 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun
  • hiutalesuolaa koristeeksi
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kulhoon. Sekoita voisula maitoon 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina joustavaksi. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Voitele pyöreä iso vuoka tai suuri valurautapannu, jossa on korkeat laidat (ja uunia kestävä otin). Vaivaa taikinaa leivinpöydällä, pyöritä pitkä, paksu pitko ja jaa se 12-14 palaan. Pyöritä palaset pulliksi ja asettele ne tiheästi vuokaan. Anna nousta 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leipä vatkatulla munalla, ripota päälle hiutalesuolaa. Paista leipää juuri uunin keskitason alapuolella noin 40 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!