Gratinoidut simpukat kuorissaan
Valkosipulivoin teet helpoiten tehosekoittimessa. Tämä ruokalaji maistuu maukkaalta alkuruokana tai pienenä, eleganttina yöpalana. Simpukat kuorineen voivat myös olla lisuke kalapäivällisellä. Tarjoile hyvän, vaalean leivän kera jotta voit nauttia maukkaan liemen viimeiseen pisaraan asti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 20 simpukkaa
- ½ dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 hienonnettu salottisipuli
- ½ dl vuorokauden vanhaa, vaaleaa leipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 75 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Harjaa simpukat tarkasti. Heitä pois avoimet simpukat jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä pöytää vasten.
2. Hienonna salottisipuli. Kaada viini, vesi ja sipuli isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää simpukat ja laita kansi päälle. Ravista kattilaa välillä. Kun kattila vedetään liedeltä, kaikkien simpukoiden tulee olla avautuneita, ne jotka eivät suostu avautumaan, pitää heittää pois. Jäähdytä simpukat.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita vaalea leipä, persilja ja voi sekä suolaa ja pippuria tehosekoittimessa. Purista mukaan valkosipuli ja sekoita hyvin. Poista simpukoista toinen kuorenpuolikas. Laita jäljelle jäävät simpukat kuoripuoli alaspäin uuninkestävälle vadille. Valele valkosipulivoilla. Gratinoi uunissa kunnes voi on sulanut ja pinta on saanut väriä. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku