Gratinoidut simpukat

Tarjoile nämä simpukat suupalana drinkin kanssa tai alkuruokana.

25-30 kpl

  • 1 kg kuorellisia simpukoita
  • 1 dl vettä
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 limen raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hiutalesuolaa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Harjaa ja huuhdo simpukat. Heitä pois rikkinäiset simpukat sekä ne, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta.

2. Laita simpukat suureen kattilaan, jossa on pohjalla vettä. Keitä kannen alla n. 5 minuuttia. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Irrota simpukat kuoristaan ja laita ne toiseen kuorenpuolikkaaseen suolapedille uuninkestävälle vadille.

3. Sekoita voi, sambal, limenkuori ja persilja, purista mukaan valkosipuli. Laita maustevoinokareita simpukoille. Näin pitkälle voit valmistella ruokalajin etukäteen. Gratinoi uunin ylätasolla 3-5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!