1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta kevyesti.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sulata voi isossa padassa. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi ilman että ne saavat väriä.
3. Laita simpukat pataan ja kaada päälle viini. Peitä kannella ja keitä 5 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Kaikkien simpukoiden tulee olla avautuneita – heitä pois ne, jotka eivät ole avautuneet keittämisen aikana.
4. Jaa simpukat isoille, lämpimille, syville lautasille tai kulhoihin. Ravista perunajauhot ja vesi suurukseksi. Kaada suurus viiniliemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kaada liemi simpukoiden päälle, ripottele päälle persilja. Tarjoile ranskalaisten perunoiden kera.