Belgialaiset moules marinières

Belgiassa rakastetaan viinissä keitettyjä, valkosipulilla maustettuja simpukoita. Ne tarjoillaan isoista kulhoista, ja vierellä tarjotaan kulhollinen ranskalaisia perunoita.

Neljälle

  • 4 litraa tuoreita simpukoita
  • 50 g voita
  • 1 iso, hienonnettu keltasipuli
  • 1 iso, hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 3 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 reilu rkl perunajauhoja
  • 4 rkl kylmää vettä
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ranskalaisia perunoita

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta kevyesti.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sulata voi isossa padassa. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi ilman että ne saavat väriä.

3. Laita simpukat pataan ja kaada päälle viini. Peitä kannella ja keitä 5 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Kaikkien simpukoiden tulee olla avautuneita – heitä pois ne, jotka eivät ole avautuneet keittämisen aikana.

4. Jaa simpukat isoille, lämpimille, syville lautasille tai kulhoihin. Ravista perunajauhot ja vesi suurukseksi. Kaada suurus viiniliemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Kaada liemi simpukoiden päälle, ripottele päälle persilja. Tarjoile ranskalaisten perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!