Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

Jos saatavilla ei ole tuoreita simpukoita, voit käyttää myös pakastettuja. Tässä ohjeessa simpukat tarjoillaan merisuolapediltä persiljalla täytettyinä, viiniltä ja valkosipulilta tuoksuvina. Mukava alku päivälliselle.

4 annosta

  • 30 sinisimpukkaa kuorineen
  • 4 salottisipulia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • 200 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 4 viipaletta edellispäiväistä vaaleaa leipää
  • karkeaa suolaa gratinointiin

Valmistusohje

1. Irrota persiljasta varret ja hienonna lehdet. Sekoita voi ja hienonnettu persilja ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Huuhtele ja harjaa sinisimpukat huolellisesti. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu, kun niitä napauttaa kevyesti pöytään. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta viini, kalaliemi, sipulit ja persiljanvarret. Pane simpukat liemeen ja keitä kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Ota simpukat liemestä ja anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja revi leivät pieniksi paloiksi. Irrota simpukat kuoristaan, puhdista kuorista "parta" ja pane simpukat takaisin kuoriin. Täytä persiljavoilla ja leivänpaloilla.

3. Pane simpukankuoret uuninkestävään vuokaan suolapedin päälle. Gratinoi 5-6 minuuttia, kunnes voi sulaa. Vinkki: säästä simpukkaliemi keittoa tai kastiketta varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.