Gratinoidut valkosipulisimpukat
Nämä simpukat ovat valkosipulinrakastajille. Tarjoile drinkkipurtavana, alkuruokana tai noutopöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 - 1½ kg sinisimpukoita
- ½ l kuivaa valkoviiniä
- 50 g voita
- suolaa ja mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punasipuli
Valmistusohje
1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne, jotka eivät ole auenneet.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Irrota toinen kuorenpuolikas ja laita simpukat kuorenpuolikkaissaan uunivuokaan. Sekoita yhteen voi, suola ja pippuri ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Jaa seos simpukoille.
3. Kuori ja suikaloi punasipuli ohuelti. Laita sipulisuikale jokaiseen simpukkaan. Gratinoi simpukoita uunissa 3-4 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku