Simpukkalaatikko

Simpukoita, sieniä ja tomaattia – ihana makuyhdistelmä. Jos pidät valkosipulista, hienonna pari kynttä ja paista yhdessä sipulin kanssa.

Neljälle

  • 2 keltasipulia
  • voita
  • 1 iso prk simpukoita vedessä
  • 2 prk basilikalla maustettua tomaattia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 prk kokonaisia herkkusieniä
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sipuli pehmeäksi voissa padassa.

2. Lisää tomaatit, mausta ja keitä ilman kantta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

3. Paista sienet voissa pannussa.

4. Laita tomaattiseos uunivuokaan, asettele valutetut simpukat ja paistetut sienet päälle. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta ja gratinoi kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!