Simpukkalaatikko
Simpukoita, sieniä ja tomaattia – ihana makuyhdistelmä. Jos pidät valkosipulista, hienonna pari kynttä ja paista yhdessä sipulin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 keltasipulia
- voita
- 1 iso prk simpukoita vedessä
- 2 prk basilikalla maustettua tomaattia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 prk kokonaisia herkkusieniä
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sipuli pehmeäksi voissa padassa.
2. Lisää tomaatit, mausta ja keitä ilman kantta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
3. Paista sienet voissa pannussa.
4. Laita tomaattiseos uunivuokaan, asettele valutetut simpukat ja paistetut sienet päälle. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta ja gratinoi kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku