Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Simpukat curryliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji ei ole itämainen mutta ei oikeastaan länsimainenkaan. Pikemminkin se on japanilainen versio klassisesta ranskalaisesta ruokalajista moules marinière - simpukat kalastajan vaimon tapaan. Tätä on cross-cooking parhaimmillaan.

4 annosta

  • 40-50 sinisimpukkaa, mielellään tuoretta
  • ½ dl öljyä
  • ½ pulloa kuivaa vakoviiniä
  • 1 sipuli
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 4 keskikokoista tomaattia
  • 1-2 rkl currya
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • vaaleaa maalaisleipää

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat huolellisesti ja huuhdo ne. Heitä pois simpukat jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napautetaan kevyesti pöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Leikkaa selleri pieniksi. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit.

2. Kuumenna öljy reilunkokoisessa padassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja selleriä muutama minuutti, älä ruskista. Lisää pataan tomaattikuutiot, curry, teelusikallinen suolaa ja ripaus vastajauhettua pippuria.

3. Kuullota muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kaada pataan viini ja kiehauta. Sulje kansi, alenna lämpöä ja hauduta 10 minuuttia. Tarkista liemen maku maistamalla.

4. Lisää lämpöä kunnes liemi kiehuu kunnolla. Nosta simpukat liemeen. Sulje kansi, ravista pataa muutama kerta keittämisen aikana. Simpukat ovat kypsiä 5-6 minuutin kuluttua. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole auenneet. Kaada simpukat ja liemi kulhoon. Tarjoa syviltä lautasilta mielellään vaalean maalaisleivän kera, sillä leipään imeytyneenä myös liemi tulee käytettyä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry