Sinisimpukat valkoviinissä
Tuoreiden simpukoiden käsitteleminen on helpompaa kuin uskotkaan. Kaiken lisäksi simpukat ovat maukasta ja suhteellisen edullista syötävää. Siirrä sivuun ne simpukat, jotka eivät sulkeudu napauttaessasi niitä kevyesti pöytää vasten. Älä myöskään käytä simpukoita, jotka eivät avaudu keitettäessä. Täyttävän keiton saat, kun nostat keitetyt simpukat liemestä, lisäät liemeen pari desiä kuohukermaa ja annat kiehua hieman kokoon.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 2 kg tuoreita sinisimpukoita kuorineen
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 nippua persiljaa
- ½ dl öljyä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- cayennenpippuria
Valmistusohje
1. Harjaa ja huuhtele simpukat ja raaputa irti kuorien välissä oleva parta. Paloittele sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.
2. Kuumenna öljy isossa padassa. Lisää pataan paloitellut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja simpukat. Ravistele pataa ja peitä kannella. Lisää 2-3 minuutin kuluttua viini, ravistele uudestaan ja peitä taas kannella. Anna kiehua 2-3 minuuttia, kunnes kuoret aukeavat kokonaan.
3. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ripauksella cayennenpippuria. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa syviltä lautasilta. Varaa lisukkeeksi vaaleaa leipää liemeen kastettavaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku