Provencelaiset simpukat kuorissaan
Tuoreita simpukoita saa nykyään helposti joka puolelta maata. Tarkista, että kaikki ovat kiinni ennen kuin keität ne, ja auenneet keittämisen jälkeen. ”Provencelainen” tarkoittaa tässä, että ruoassa on valkosipulia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdelle-kolmelle
- 30 simpukkaa kuoressaan
- 75 g voita
- 1 salottisipuli, hienonnettu
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2-3 rkl persiljaa, hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Tarkista, että simpukat ovat kiinni. Keitä vedessä kannen alla, tarkista että kaikki ovat avautuneet, heitä loput pois.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Murra simpukoista kuorenpuolikkaat ja laita simpukat jäljelle jäävässä puolikkaassa uunivuokaan.
3. Sekoita voi, sipuli ja mausteet, laita nokareina simpukoiden päälle. Gratinoi uunissa n. 5 minuuttia kunnes voi on sulanut. Tarjoile vaalean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka