Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Provencelaiset simpukat kuorissaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreita simpukoita saa nykyään helposti joka puolelta maata. Tarkista, että kaikki ovat kiinni ennen kuin keität ne, ja auenneet keittämisen jälkeen. ”Provencelainen” tarkoittaa tässä, että ruoassa on valkosipulia.

Kahdelle-kolmelle

  • 30 simpukkaa kuoressaan
  • 75 g voita
  • 1 salottisipuli, hienonnettu
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2-3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Tarkista, että simpukat ovat kiinni. Keitä vedessä kannen alla, tarkista että kaikki ovat avautuneet, heitä loput pois.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Murra simpukoista kuorenpuolikkaat ja laita simpukat jäljelle jäävässä puolikkaassa uunivuokaan.

3. Sekoita voi, sipuli ja mausteet, laita nokareina simpukoiden päälle. Gratinoi uunissa n. 5 minuuttia kunnes voi on sulanut. Tarjoile vaalean leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat