Provencelaiset simpukat kuorissaan

Tuoreita simpukoita saa nykyään helposti joka puolelta maata. Tarkista, että kaikki ovat kiinni ennen kuin keität ne, ja auenneet keittämisen jälkeen. ”Provencelainen” tarkoittaa tässä, että ruoassa on valkosipulia.

Kahdelle-kolmelle

  • 30 simpukkaa kuoressaan
  • 75 g voita
  • 1 salottisipuli, hienonnettu
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2-3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Tarkista, että simpukat ovat kiinni. Keitä vedessä kannen alla, tarkista että kaikki ovat avautuneet, heitä loput pois.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Murra simpukoista kuorenpuolikkaat ja laita simpukat jäljelle jäävässä puolikkaassa uunivuokaan.

3. Sekoita voi, sipuli ja mausteet, laita nokareina simpukoiden päälle. Gratinoi uunissa n. 5 minuuttia kunnes voi on sulanut. Tarjoile vaalean leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.