Äyriäisalkuruoka
Helposti valmistettava katkarapuruoka, jonka voit tarjoilla kuten kuvassa simpukankuoresta, mutta tavalliset annosvuoat käyvät toki yhtä hyvin. Valmistele etukäteen ja gratinoi vieraiden saapuessa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 350 g kuorellisia katkarapuja
- 1 prk simpukoita vedessä, noin 225 g
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- hieman cayennepippuria
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
- 50-75 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen, napsauta grillivastus päälle.
2. Kuori katkaravut ja sekoita ne valutettujen simpukoiden kera. Jaa annoskulhoihin.
3. Vaivaa voi, valkosipuli, cayenne ja sipuli yhteen ja laita nokareita kulhoihin. Laita kulhot uuniin grillivastuksen alle kunnes voi on sulanut. Koristele persiljalla. Tarjoile vaalean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku