Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäisalkuruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helposti valmistettava katkarapuruoka, jonka voit tarjoilla kuten kuvassa simpukankuoresta, mutta tavalliset annosvuoat käyvät toki yhtä hyvin. Valmistele etukäteen ja gratinoi vieraiden saapuessa.

Neljälle

  • 350 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 prk simpukoita vedessä, noin 225 g
  • 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • hieman cayennepippuria
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • 50-75 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen, napsauta grillivastus päälle.

2. Kuori katkaravut ja sekoita ne valutettujen simpukoiden kera. Jaa annoskulhoihin.

3. Vaivaa voi, valkosipuli, cayenne ja sipuli yhteen ja laita nokareita kulhoihin. Laita kulhot uuniin grillivastuksen alle kunnes voi on sulanut. Koristele persiljalla. Tarjoile vaalean leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini