Herkkusienisalaatti ja sinappikastike
Tässä salaatissa kastike on pääosassa. Luonnetta kastikkeelle antaa vaalea ranskalainen sinappi, jonka maku muistuttaa hieman piparjuurta. Käytä salaattiin kokonaisia tai paloiteltuja retiisejä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 300 g herkkusieniä
- kauden salaattia
- 1 nippu retiisejä
- 1 nippu ruohosipulia
- 3 rkl dijonsinappia
- 1 rkl punaviini- tai sherryviinietikkaa
- 1 munankeltuainen
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele ja puhdista salaatti ja retiisit. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi.
2. Asettele salaatinlehdet, herkkusieniviipaleet ja retiisit kauniisti tarjoiluvadille. Hienonna ruohosipuli ja ripottele päälle.
3. Kastike: Sekoita sinappi, munankeltuainen ja viinietikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kastike salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku