Levä-kurkkusalaatti
Käytä levää salaatissasi. Niistä saat terveellisiä mineraaleja, eivätkä ne maistu ollenkaan hullummalta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Kananmunaton
Neljälle
- 20 g arame-levää
- 1 punasipuli
- 1 lavakurkku
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 tl raakaruokosokeria
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Laita levät likoamaan 10 minuutiksi. Siivilöi pois vesi. Kuori ja suikaloi sipuli. Ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia, huuhtele suola pois.
2. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri kastikkeeksi. Halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi.
3. Lado vuorotellen kurkkua, sipulia ja leviä tarjoilukulhoon. Kääntele mukaan kastike, ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa