Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Levä-kurkkusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä levää salaatissasi. Niistä saat terveellisiä mineraaleja, eivätkä ne maistu ollenkaan hullummalta.

Neljälle

  • 20 g arame-levää
  • 1 punasipuli
  • 1 lavakurkku
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 tl raakaruokosokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Laita levät likoamaan 10 minuutiksi. Siivilöi pois vesi. Kuori ja suikaloi sipuli. Ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia, huuhtele suola pois.

2. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri kastikkeeksi. Halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi.

3. Lado vuorotellen kurkkua, sipulia ja leviä tarjoilukulhoon. Kääntele mukaan kastike, ripottele päälle kurpitsansiemeniä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti