Kreikkalainen salaatti á la Hans Välimäki
Hanki tähän salaattiin mahdollisimman kypsiä tomaatteja. Ainoa kastike, jonka salaatti tarvitsee oikean maun saavuttamiseksi on loraus kullanvihreää oliiviöljyä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 4 luumutomaattia
- 1 kurkku
- 2 paprikaa
- 1 punasipuli
- 20 oliivia
- 300 g fetajuustoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl oreganoa
- suolaa
- erilaisia salaattilaatuja
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoksi. Kuori kurkku ja leikkaa se noin ½ cm paksuisiksi puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.
2. Sekoita vihannekset ja salaatinlehdet, lisää fetajuusto. Sekoita varovaisesti.
3. Asettele salaatti suurelle vadille tai annoslautasille. Norota oliiviöljy ja sitruunamehu salaatin päälle, ripottele päälle oreganoa ja hieman suolaa. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa