Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreikkalainen salaatti á la Hans Välimäki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hanki tähän salaattiin mahdollisimman kypsiä tomaatteja. Ainoa kastike, jonka salaatti tarvitsee oikean maun saavuttamiseksi on loraus kullanvihreää oliiviöljyä.

Neljälle

  • 4 luumutomaattia
  • 1 kurkku
  • 2 paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 20 oliivia
  • 300 g fetajuustoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa
  • erilaisia salaattilaatuja

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoksi. Kuori kurkku ja leikkaa se noin ½ cm paksuisiksi puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.

2. Sekoita vihannekset ja salaatinlehdet, lisää fetajuusto. Sekoita varovaisesti.

3. Asettele salaatti suurelle vadille tai annoslautasille. Norota oliiviöljy ja sitruunamehu salaatin päälle, ripottele päälle oreganoa ja hieman suolaa. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kreikkalainen salaatti