Grillalttu Croque Monsieur -voileipä
Ympäri maailmaa levinnyt ranskalainen arkivoileipä sisältää gruyèrjuustoa, dijonsinappia ja hyvää kinkkua. Paahdettu tomaattipyree kastikkeessa antaa lisämakua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 4 viipaletta bayonnekinkkua
- 2 dl gruyèrjuustoraastetta
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 rkl öljyä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 2 ½ rkl dijonsinappia
- voita
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna öljy ja kuullota tomaattipyreetä siinä 7-8 minuuttia sekoittaen. Sekoita joukkoon jauho ja lisää vähän kerrallaan maito ja kerma koko ajan sekoittaen 50 minuuttia. Lisää lopuksi dijonsinappia, suola ja pippuri. Kaada kastike kulhoon ja pane jääkappiin.
2. Voitele leipien toiset puolet voilla. Levitä työpöydälle 4 folioarkkia ja laita jokaiselle 2 leipäviipaletta, voi folioon eli alaspäin. Levitä tasainen kerros kastiketta leiville, sirottele pinnalle juustoraaste. Laita neljälle leipäviipaleelle kinkkusiivu ja nosta niiden päälle kinkuttomat leivät, juustoraastepuoli kinkkua kohti. Kääri jokainen kaksikerroksinen leipä foliopakettiin.
3. Grillaa leipäpaketit grillissä, riittävän kaukana hehkusta, 2-3 minuuttia. Avaa paketit, jaa voileivät vinottain kahtia ja tarjoile, mielellään salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka