Grillattuja juustopurilaisia ciabattalla

Käytä sveitsiläistä gruyèrejuustoa juustopurilaisiisi, se on hyvää ja saa hyvän rakenteen sulaessaan. Ciabattat ovat paljon jännittävämpiä kuin tavalliset pehmeät hampurilaissämpylät. Oikein nälkäisille tarjotaan ranskalaisia- tai lohkoperunoita sekä rapeaa salaattia.

Neljälle

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • ½ dl vettä
  • 4 viipaletta gruyèrejuustoa
  • 2 luumutomaattia
  • 2 mauste/suolakurkkua
  • 1 punasipuli
  • 8 roomansalaatinlehteä
  • 8 pekoniviipaletta
  • 4 ciabattasämpylää

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 tl karkeaa dijonsinappia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita keskenään majoneesi, sinapit, ranskankerma, suola ja pippuri. Siirrä viileään tarjoiluun asti.

2. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita suola ja pippuri siihen kunnolla. Lisää vettä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes saat hyvärakenteisen mureketaikinan. Jaa mureke neljään osaan, pyöritä ne palloiksi ja litistä sitten 1 ½ sentin paksuisiksi pihveiksi. Grillaa pihvejä 2-3 minuuttia puoleltaan. Laita pihvien päälle juustosiivut, kun olet kääntänyt ne kerran.

3. Viipaloi kurkut, jaa kurkut pitkittäin neljään osaan, kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Huuhtele ja puolita salaatinlehdet. Grillaa pekonisiivuja minuutti kummaltakin puolelta. Halkaise ciabattasämpylät ja lämmitä ne grilliritilällä. Lado sämpylöille pihvit, kastike, vihannekset ja pekoni, nosta kansi jokaisen päälle ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!