Italialaiset jauhelihakääryleet

Herkullisia kääryleitä, joita maustavat salvia, parmesaani ja valkosipuli.

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta raakaa kinkkua
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 250 g sikajauhelihaa, vähärasv.
  • 1 muna
  • 1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 tl salviaa
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 3 rkl persiljasilppua
  • ½ dl kahvikermaa

Kastike

  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl kahvikermaa
  • arrowjuurta + vesitilkka

Valmistusohje

1. Laita kinkkuviipaleet tuorekelmujen väliin ja nuiji ne nyrkillä tai lihanuijalla, ellei niitä oltu nuijittu kaupassa. Sekoita jauhelihaan ja muut ainekset jaa se kinkkuleikkeille ja kääri rullalle. Kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet ympäriinsä voissa ja siirrä pataan.

2. Kaada kääryleiden päälle viini ja lihaliemi ja keittele hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia.

3. Nosta kääröt padasta, lisää liemeen kerma ja mausta. suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella ja nosta lihakääröt takaisin kastikkeeseen. Kiehauta. Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!