Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vasikkakääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Viipale kinkkua kohentaa jauhelihan näköä ja makua. Valitse juustoksi mieluiten vahva kypsytetty juusto.

Neljälle

  • 400 g vasikkajauhelihaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl vettä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 munankeltuaista
  • 150 g savukinkkua
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sekoita sinappi jauhelihaa. Turvota korppujauhoa kerma-vesi-seoksessa 5 minuuttia, lisää se sekä mausteet ja keltuaiset jauhelihaan ja sekoita hyvin.

2. Muotoile soikeita pihvejä ja paista ne hitaasti keskilämmöllä, kunnes ne ovat melkein kypsiä.

3. Kietaise kinkkuviipale jokaisen pihvin ympärille, aseta kääröt uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Painele kirsikkatomaatit kaikkiin väleihin ja ripota parmesaani niiden päälle. Gratinoi, kunnes juusto on saanut väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet