Lämmin kurkkuvoileipä kinkulla
Oletko kokeillut muhentaa tuoretta kurkkua? Luultavasti et. Nyt on sen aika, et tule pettymään.
Neljälle
- 300 g tuoretta lavakurkkua
- 1 ½ rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- voita tai margariinia
- 4 viipaletta keittokinkkua
- 4 viipaletta juustoa
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi. Ryöppää ne niukassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta. Kuutioi tangot.
2. Paista margariinia ja jauhoja paksupohjaisessa kattilassa. Lisää maitoa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla, anna muhennoksen kiehua hetki jotta se sakenee.
3. Kääntele mukaan kurkut ja hienonnettu tilli.
4. Voitele leivät ja laita ne pellille. Laita päälle kinkkua, levitä päälle kurkkumuhennos ja viimeistele juustoviipaleella.
5. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut ja kauniin väristä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka