Esilämmintä uuni 200 asteeseen ja lämmitä croisantteja uunissa 5 minuuttia. Halkaise tämän jälkeen croisantit ja levitä alapuolelle sinappia, asettele juustoviipaleet päälle ja paahda niitä uunissa, kunnes juusto kuplii. Valmista tällä välin uppomunat lisäämällä kiehuvaan veteen tilkka etikkaa ja keittämällä kananmunaa ilman kuorta 2-3 minuuttia. Valuta vielä uppomunat esim. talouspaperin päällä. Aseta uppomuna ja kaksi siivua parmankinkkua uunista otetun juustopuolen päälle ja viimeistele croissantin yläpuoli päälle.
Makuja
Parmankinkkucroissantit uppomunalla ja Gruyere-juustolla
Julkaistu 17.04.2013 10:04
Täytetyt croissantit maistuvat aamiaiseksi tai iltapalaksi.
4 annosta
- 4 croissanttia
- 4 ruokalusikallista kokojyväsinappia (esim. Maille)
- 100 g Gruyere-juustoa, viipaleina
- 4 kananmunaa
- 8 siivua parmankinkkua
- suolaa ja mustapippuria
- tilkka etikkaa