Parmankinkkucroissantit uppomunalla ja Gruyere-juustolla
Täytetyt croissantit maistuvat aamiaiseksi tai iltapalaksi.
4 annosta
- 4 croissanttia
- 4 ruokalusikallista kokojyväsinappia (esim. Maille)
- 100 g Gruyere-juustoa, viipaleina
- 4 kananmunaa
- 8 siivua parmankinkkua
- suolaa ja mustapippuria
- tilkka etikkaa
Valmistusohje
Esilämmintä uuni 200 asteeseen ja lämmitä croisantteja uunissa 5 minuuttia. Halkaise tämän jälkeen croisantit ja levitä alapuolelle sinappia, asettele juustoviipaleet päälle ja paahda niitä uunissa, kunnes juusto kuplii. Valmista tällä välin uppomunat lisäämällä kiehuvaan veteen tilkka etikkaa ja keittämällä kananmunaa ilman kuorta 2-3 minuuttia. Valuta vielä uppomunat esim. talouspaperin päällä. Aseta uppomuna ja kaksi siivua parmankinkkua uunista otetun juustopuolen päälle ja viimeistele croissantin yläpuoli päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku