Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

Tataki

Tataki on japanilainen valmistus tapa. Tataki on joko täysin raakaa mutta useitan pintagrillattua ja viipaloitua lihaa tai kalaa.    - Tämä resepti on tarkoitettu mukaviin ja mutkattomiin grillaushetkiin. Tataki on helppo tapa grillata ja soijan yhdistäminen perinteisiin resepteihin on hyvä tapa saada uusia makuja jo ennestään tutuista ruuista, annoksen valmistanut Hanko Sushin kokki Jesper Björkell kertoo.

Ainekset (neljälle)

    Sitruunasoija (ponzu) vinegrette

    • 1/2 dl Inkivääri etikkaa
    • 1/2 dl Kikkoman-soijakastiketta
    • 1/2 Sitruunan mehu

    Salaattipohja

    • n. 400 g kurkkua
    • 1 pss jäävuorisalaattia
    • 1 avokado
    • Kevätsipulia

    Lisäksi

    • 150g Naudan ulkofilettä tai 200g Lohta

    Valmistusohje

    Salaattipohja:

    Leikkaa kurkut noin sormenpään kokoiseksi paloiksi.Revi salaatti joukkoon syötävän kokoisena paloina. Pilko kevätsipuli pieneksi ja sekoita joukkoon.

    Sitruunasoija-vinegrette:

    Sekoita ainakset keskenään ja kaada salaatin päälle.

    Puolita avokado pitkittäin ja poista kivi. Grillaa sisäpuoli edellä noin 2min Anna jäähtyä. Ota kuori pois ja leikkaa salaatin joukkoon

    Leikkaa ulkofile noin 4 cm leväksi ja 2 cm paksuiseksi pihviksi ja grillaa pinnat kiinni jokapuolelta pihviä

    Anna Jäähtyä ja leikkaa noin 0.5cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele salaattipohjan päälle.

    Voit vielä viimeistellä annoksen kaatamalla vähän suolaista soijaa lihan päälle. Ripottele päälle vielä vähän kevätsipulia ja pippuria.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!