Grillilohta ja tillihollandaise

Lohi, tilli ja hollandaise-kastike ovat klassinen yhdistelmä. Tehosekoittimella tai muulla talouskoneella teet hollantilaiskastikkeen näppärästi. Vielä uusia perunoita ja sokeriherneitä. Nam!

4 hengelle

  • 4 lohiviipaletta á 150 g
  • öljyä voiteluun
  • suolaa ja valkopippuria

Tillihollantilaiskastike

  • 3 munankeltuaista
  • 3 rkl vettä
  • 1 nippu tilliä
  • 250 g voita
  • 1/2 sitruuna
  • suolaa
  • ripaus kajennepippuria

Valmistusohje

1. Kastike: silppua tilli, sulata voi ja purista sitruunanpuolikkaasta mehu. Sekoita keltuaisia, vettä, sitruunamehua, hippunen suolaa ja kajennepippuria mikserissä kovimmalla vauhdilla 15 sekuntia. Lisää jäähtynyt voisula kapeana norona koneen pyöriessä. Lisää lopuksi tillisilppu ja pyöritä 10 sekuntia hiljaisimmalla vauhdilla.

2. Mausta lohiviipaleet suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja sivele niille hieman öljyä. Grillaa ne joko grillipannussa tai puuhiiligrillissä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa grillattu lohi tillihollantilaisen sekä vastakeitettyjen perunoiden ja sokeriherneiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.