Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw
Kesän grilliherkut kokkaili Nanna! Hapokas yrttikastike chimichurri antaa grillatuille lohivartaille makua, näköä ja luonnetta!
Ainekset (4 annosta)
- 700 g lohifileetä
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- hiukan öljyä grillaukseen
Chimichurri
- 2 ruukkua lehtipersiljaa
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl savupaprikajauhetta
Mangoslaw
- 1 mango
- 1 pieni varhaiskaali
- ½ punakaali
- 1 dl tuoretta minttua
Kastike
- 1 punasipuli
- 2 limettiä
- 0, 5 dl riisiviinietikkaa
- 1 dl öljyä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Chimichurrin voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Mittaa aineet blenderin tai sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita sileäksi.
Kuutioi lohi tasakokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi 2/3 sitruunaa ohuiksi viipaleiksi. Purista loppuosasta mehut lohikuutioiden päälle, lisää myös hiukan suolaa ja pippuria. Pujota lohikuutiot vuoron perään kahtia taitetun sitruunaviipaleen kanssa tuplavartaisiin. Kaksi varrasta vierekkäin estää lohen pyörimisen vartaassa. Muista liottaa puisia vartaita pari tuntia vedessä ennen pujottelua, etteivät ne pala grillissä.
Sivele lohivartaat öljyllä ja grillaa kaunis väri molemmin puolin.
Valmista mangoslawn kastike suikaloimalla punasipuli ohuesti. Sekoita limettimehu, riisiviinietikka, öljy, sokeri, suola keskenään ja kaada seos sipulien päälle.
Kuori mango ja suikaloi pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Julienne-leikkuri on kätevä tähän. Suikaloi myös kaali ja minttu.
Yhdistä mango, kaalit, kastike sipuleineen ja suikaloitu minttu.
Tarjoile lohivartaat kauniin vihreän chimichurri-kastikkeen ja mango-slawn kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka