Grillattu lohi vuohenjuuston kera
Tähän ateriaan lohi grillataan ensin kuumassa grillipannussa ja sen jälkeen gratinoidaan vuohenjuustolla uunissa grillivastuksen alla. Kun viipaloit vuohenjuustoa, kastele veitsi ensin, silloin juusto ei tartu veitseen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g lohifileetä nahan kera
- 4 viipaletta vuohenjuustoa (chèvre)
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 250 g erilaisia salaatinlehtiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
- vaaleaa leipää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja pane grillivastus päälle. Jaa salaatinlehdet isolle vadille. Leikkaa lohi ja vuohenjuusto kumpikin neljään viipaleeseen. Grillaa lohen lihapuoli kuumassa grillipannussa noin 30 sekuntia, niin että saat lohiviipaleiden pintaan kauniin grillikuvion. Ripottele viipaleille suolaa ja jauhettua valkopippuria.
2. Aseta lohiviipaleet nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja jaa vuohenjuusto kullekin lohiviipaleelle. Nosta vuoka uunin ylätasolle lähelle grillivastusta ja anna olla uunissa, kunnes lohi on kypsä ja juusto hieman sulanut ja saanut väriä. Laita myös vaalea leipä uuniin lämpenemään.
3. Valuta öljy ja balsamico salaatinlehdille, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Asettele grillatut lohiviipaleet salaattipedille ja tarjoile lämpimän leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku