Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu lohi vuohenjuuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ateriaan lohi grillataan ensin kuumassa grillipannussa ja sen jälkeen gratinoidaan vuohenjuustolla uunissa grillivastuksen alla. Kun viipaloit vuohenjuustoa, kastele veitsi ensin, silloin juusto ei tartu veitseen.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahan kera
  • 4 viipaletta vuohenjuustoa (chèvre)
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 250 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • vaaleaa leipää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja pane grillivastus päälle. Jaa salaatinlehdet isolle vadille. Leikkaa lohi ja vuohenjuusto kumpikin neljään viipaleeseen. Grillaa lohen lihapuoli kuumassa grillipannussa noin 30 sekuntia, niin että saat lohiviipaleiden pintaan kauniin grillikuvion. Ripottele viipaleille suolaa ja jauhettua valkopippuria.

2. Aseta lohiviipaleet nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja jaa vuohenjuusto kullekin lohiviipaleelle. Nosta vuoka uunin ylätasolle lähelle grillivastusta ja anna olla uunissa, kunnes lohi on kypsä ja juusto hieman sulanut ja saanut väriä. Laita myös vaalea leipä uuniin lämpenemään.

3. Valuta öljy ja balsamico salaatinlehdille, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Asettele grillatut lohiviipaleet salaattipedille ja tarjoile lämpimän leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi