Hummeri:
Halkaise hummeri pituussuuntaan halki. Hummerin päälaella on pieni risti, johon työnnetään veitsi ja painetaan se niin pitkään kunnes osuu työlautaan asti.
Sitten halkaistaan hummeri pyrstön suuntaan halki. Poista suoli, joka löytyy ihan uloimman lihan kerroksen alta, voit poistaa myös muut sisäelimet, jotka ovat pääpanssarin alla. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Laita hummerin puolikkaat liha alaspäin grilliin ja grillaile n. 7-10 min välillä kääntäen puolta.
Riko saksien panssari veitsen hamarapuolella, laita folion sisään ja kääri rullalle. Folion sisään voit laitaa makusi mukaan mausteita esim . valkosipulia, voita, sitruunaa tai rosmariinia tms.
Hummeri on kypsää, kun liha irtoaa panssarista helposti.
Viimeistele kypsä hummeri maustetulla voisulalla, valele voita hummerin päälle ja tarjoile.
Maustevoi:
Laita voi kattilaan, lisää sinne kuorittu ja raastettu valkosipuli. Anna voin sulaa rauhassa, lisää raastettu sitruunan kuori ja lehtipersilja.
Avomaankurkkusalaatti:
Halkaise kurkut neljään osaan, poista siemenkota, suolaa kevyesti ruokasuolalla, ja anna maustua n. 10 min. Huuhtele kurkut ja kuivaa. Voit halutessa grillata myös kurkut, jos haluat grillin maun myös salaattiin. Viipaloi kurkku krouveiksi paloiksi.
Halkaise omenat neljään lohkoon, leikkaa siemenkota pois, pilko omenat ja lisää kurkkujen joukkoon.
Paahda saksanpähkinät sokerin kera pannulla hieman karamellisoiden niitä, jäähdytä ja murskaa keittiöliinan sisällä tai minigrip-pussin sisällä, paistinpannua tai lihanuijaa käyttäen.
Lisää pähkinärouhe salaatin sekaan.
Sekoita creme fraiche, etikka ja muut mausteet keskenään, maista.
Lisää kastike salaatin joukkoon anna maustua viileässä n. 1-2 h ennen tarjoilua.
Viimeistele salaatti tuoreella piparjuuriraastella ja grillatuilla sitruunan lohkoilla.