Keitetty hummeri
Tillinsiemenet ja olut sisältyvät usein vanhoihin äyriäisresepteihin. Tarvitset ison padan tai kattilan hummereita keittäessäsi, ettei keitinliemen lämpötila laske liikaa, kun panet hummerit kiehumaan. Tällä reseptillä tehtyä keitinlientä voit käyttää myös, jos ostat valmiiksi keitettyjä hummereita. Laita hummerit vuorokaudeksi liemeen, niin saat niihin kunnolla makua.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 2 elävää hummeria à 500 g
- 6,5 l vettä
- 5 dl olutta (lager)
- 10 reilua tillinoksaa
- 3 dl suolaa
- 3 rkl tillinsiemeniä
- 2 sokeripalaa
Lisäksi
- 10 litran kannellinen pata/kattila
Perinteisiä hummerin lisäkkeitä
- tilli
- majoneesi
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Kaada vesi ja olut pataan. Lisää tillinoksat, suola, tillinsiemenet ja sokeripalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3 minuuttia. Poista kuminauhat hummerien saksien ympäriltä, pidä hummeria ylösalaisin pyrstöstä ja laske se kiehuvaan veteen sakset edellä. Toista sama toiselle hummerille. Aseta posliinilautanen hummereiden painoksi ja anna niiden kiehua 8 minuuttia.
2. Nosta hummerit liemestä ja jäähdytä. Anna liemen jäähtyä noin 50-asteiseksi ja laita silloin hummerit takaisin liemeen, sulje kansi ja laita viileään yön yli.
3. Tarjoile hummerit halkaistuna puoliksi ja sakset rikottuina. Kata pöytään tilliä, majoneesia ja reiluja sitruunalohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku