Keitetty hummeri

Tillinsiemenet ja olut sisältyvät usein vanhoihin äyriäisresepteihin. Tarvitset ison padan tai kattilan hummereita keittäessäsi, ettei keitinliemen lämpötila laske liikaa, kun panet hummerit kiehumaan. Tällä reseptillä tehtyä keitinlientä voit käyttää myös, jos ostat valmiiksi keitettyjä hummereita. Laita hummerit vuorokaudeksi liemeen, niin saat niihin kunnolla makua.

Neljälle

  • 2 elävää hummeria à 500 g
  • 6,5 l vettä
  • 5 dl olutta (lager)
  • 10 reilua tillinoksaa
  • 3 dl suolaa
  • 3 rkl tillinsiemeniä
  • 2 sokeripalaa

Lisäksi

  • 10 litran kannellinen pata/kattila

Perinteisiä hummerin lisäkkeitä

  • tilli
  • majoneesi
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kaada vesi ja olut pataan. Lisää tillinoksat, suola, tillinsiemenet ja sokeripalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3 minuuttia. Poista kuminauhat hummerien saksien ympäriltä, pidä hummeria ylösalaisin pyrstöstä ja laske se kiehuvaan veteen sakset edellä. Toista sama toiselle hummerille. Aseta posliinilautanen hummereiden painoksi ja anna niiden kiehua 8 minuuttia.

2. Nosta hummerit liemestä ja jäähdytä. Anna liemen jäähtyä noin 50-asteiseksi ja laita silloin hummerit takaisin liemeen, sulje kansi ja laita viileään yön yli.

3. Tarjoile hummerit halkaistuna puoliksi ja sakset rikottuina. Kata pöytään tilliä, majoneesia ja reiluja sitruunalohkoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.