Liekitetyt hummerit

Tämä on klassinen alkuruoka, jota nautittiin ennenvanhaan hienoissa ravintoloissa. Onnistuu kotonakin. Varoitus: pysy kaukana keittiötuulettimesta, kun flambeeraat eli liekität.

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 1 tl salottisipulisilppua
  • 1 rkl voita
  • 2 cl konjakkia
  • 2 cl pernodia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 300 g tuoretta pinaattia
  • 1 tl tuoretta kirvelisilppua
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuullota salottisilppua voissa paistokasarissa. Murskaa hummerien sakset varoen ja kaiva lihat ulos. Perkaa pyrstöt. Lisää pannulle muutaman minuutin kuluttua hummerinlihat ja paista hetki.

2. Kaada pannulle konjakki ja pernod. Sytytä ja anna palaa loppuun.

3. Kaada pannulle nyt kermaa ja keitä muutama minuutti, niin että kastike hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna. Mausta kirvelillä ja sitruunamehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!