Paahda hasselpähkinöitä 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja jäähdytä. Laita pähkinät keittiöliinan sisään ja hiero pähkinöitä liinan läpi, jolloin suurin osa kuorista irtoaa. Poimi kuoritut pähkinät liinasta ja pilko karkeaksi muruksi.
Tee marinadi. Purista limeteistä mehut lasiin, lisää hienonnettu jalapeno tai chili, kalakastike, oliiviöljy sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja tarkista maku.
Suikaloi retiisit ohuen ohuiksi ja laita kylmään veteen odottamaan tarjoilua.
Leikkaa lohi 1 x 1cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Säästä muutamia korianterin lehtiä koristeluun, hienonna loput varsineen ja yhdistä loheen. Hienonna punasipuli ja sekoita sekin lohen joukkoon.
Juuri ennen tarjoilua irrota salaatinlehdet kerästä, pese ja asettele tarjoiluvadille. Sekoita marinadi lohen sekaan, jolloin limetin mehu ja suola kypsentävät lohta ja se alkaa muuttua pinnaltaan vaaleaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai chiliä, jos haluat lisää potkua. Lusikoi täyte salaatinlehdille ja koristele retiisiviipaleilla ja hasselpähkinärouheella. Tarjoa heti.