Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitua hummeria korvasienitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastettua hummeria saa kohtalaisen edullisesti. Tämän reseptin mukainen vaivannäkö kannattaa: korvasienimuhennoksella täytetty, uunissa gratinoitu hummeri on viedä kielen mukanaan.

4 hengelle

  • 2 pakastettua tai tuoretta hummeria
  • 50 g säilöttyjä korvasieniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 munankeltuaista
  • 2 salottisipulia
  • hieman siivilöityä korppujauhoa
  • 3 rkl voita
  • Cayennepippuria

Valmistusohje

1. Sulata hummerit ja halkaise ne. Kaiva lihat irti ja kuutioi. Säilytä kuoret ehjinä. Irrota sakset, murskaa ne ja ota liha irti, säilytä kuorenpalat.

2. Korvasienimuhennos: Pane hummerin saksipanssarit ja jalat kasariin ja kaada päälle kerma, viini sekä 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin 2 dl. Kuori ja hienonna sipulit hyvin pieneksi ja pieni korvasienet. Sulata 2 rkl voita toisessa kasarissa. Kuullota sipulisilppua kevyesti. Lisää korvasienihake ja keitä pari minuuttia. Lisää liemi ja keitä hiljaa poreillen vielä 6 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.

3. Sulata pannussa 1 rkl voita. Lisää hummeripalat ja anna lämmetä. Poista pannu liesituulettimen alta ja pidä pannuun sopiva kansi käsillä. Kaada konjakki hummeripalojen päälle ja sytytä palamaan. Pane kansi päälle muutaman sekunnin kuluttua, niin että tuli sammuu. Lisää hummerin lihan joukkoon korvasienimuhennos, mausta Cayennepippurilla ja sekoita joukkoon raa´at keltuaiset. Hauduta muutama minuutti hyvin alhaisella lämmöllä. Täytä hummerinkuoret muhennoksella. Sirottele pinnalle hieman korppujauhoa. Asettele täytetyt hummerinpuolikkaat uuninkestävälle vadille ja laita se 200 asteeseen uunin ylimmälle tasolle 7-8 minuutiksi, kunnes annokset saavat kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Hummeri