Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohipastrami salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile herkullista lohipastrami salaattia. Voit tarjoilla annoksen vaikkapa kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 300 g salaattia
  • 400 g merilohta
  • 1/2 kurkku
  • 2 punasipulia
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • suolaa
  • kuminaa
  • rosepippuria
  • fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

Aloita salaatin valmistus tekemällä lohipastrami. Leikkaa lohesta pitkittäin 3 cm x 3 cm paksuja tankoja. Ripottele reilusti suolaa ja mausteita pinnalle ja anna maustua 15 minuutin ajan.

Paista maustuneet lohipalat nopeasti pannulla niin, että lohi saa kauttaaltaan väriä ja jää sisältä raa´aksi. Jäähdytä lohipalat, kääri tiukasti kelmuun ja muotoile tasaisen pyöreäksi tangoksi.

Anna kovettua jääkaapissa neljän tunnin ajan tai pakasta tunniksi. Poista kelmu ja leikkaa lohipastrami 1 cm levyisiksi siivuiksi.

Pastramin voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä, jolloin se maustuu hyvin yön yli ja on helpompi leikata siivuiksi.

Leikkaa punasipuli sekä fenkoli ohuiksi suikaleiksi, nosta ne kulhoon ja kaada päälle 1/ 2 tl suolaa, 1 tl sokeria sekä valkoista balsamicoa. Anna ainesten marinoitua ja pehmentyä seoksessa 30 minuutin ajan, välillä sekoittaen.

Leikkaa pestyn kurkun pehmeä sisäosa pois ja viipaloi kurkusta ohuita paloja. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja laita se esille tarjoiluastiaan. Nostele päälle kurkkuviipaleet, marinoidut punasipulit sekä fenkolisuikaleet ja koristele salaatti kauttaaltaan lohipastramilla.

Halutessasi voit tehdä vielä kermaviilikastikkeen, johon sekoitat tilliä, mausteita sekä sitruunanmehua.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti