Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

meribassi
Testaa lihamestari Tarmon ohje.

Meribassi kuuluu ahvenkaloihin. Se on kiinteälihainen, maukas ja selkeäruotoinen kala, joka soveltuu erittäin hyvin grillissä valmistettavaksi. Tämä ohje tulee laulavalta Lihamestarilta Tarmolta.

  • Kokonaisvalmistusaika: 1h

Ainekset

  • 2 meribassia (perattu ja suomustettu)
  • 1 dl merisuolaa
  • 1 litra vettä
  • 4 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • laadukasta oliiviöljyä

Chimichurri

  • 1 ruukku korianteria
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 dl laadukasta oliiviöljyä
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1-3 valkosipulin kynttä

Valmistusohje

Meribassin suolaus:
- Kiehuta vesi
- Lisää merisuola veteen ja anna liueta
- Jäähdytä suolavesi
- Aseta meribassit astiaan ja kaada jäähdytetty suolavesi niiden päälle siten että kalat peittyvät kokonaan
- Anna meribassien suolautua jääkaapissa 30 minuuttia.

Meribassi suolaantuessa on hyvä aika esikypsentää juurekset ja tehdä chimichurri.

Juuresten esivalmistelu:
- Pese perunat ja porkkanat ja halkaise ne.
- Esikypsytä juureksia höyryttämällä niitä koosta riippuen noin 10 minuuttia. Juuresten ei tarvitse tulla täysin kypsiksi
tässä vaiheessa.

Chimichurrin teko:
- Pilko raaka-aineet ja sekoita ne keskenään kulhossa.
- Jätä Chimichurri jääkaappiin maustumaan

Meribassin grillaaminen:
- Kuivaa suolatut meribassit talouspaperilla
- Viillä meribasseihin viisi viiltoa molemmille kyljille.
- Valele meribassit ja esikypsytetyt juurekset oliivöljyllä
- Grillaa meribassit kypsiksi molemmilta puolilta välttäen ylimääräisiä kääntelyitä. Grillausaika on 5-8 min per puoli,
riippuen kalan paksuudesta.
- Grillaa juurekset kypsiksi ja tee niille näyttävä grillipinta
- Lisää juureksiin hieman suolaa
- Aseta kypsät meribassit ja juurekset lautaselle ja llisää raikas chimichurri juuresten päälle

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.