Meribassin suolaus:
- Kiehuta vesi
- Lisää merisuola veteen ja anna liueta
- Jäähdytä suolavesi
- Aseta meribassit astiaan ja kaada jäähdytetty suolavesi niiden päälle siten että kalat peittyvät kokonaan
- Anna meribassien suolautua jääkaapissa 30 minuuttia.
Meribassi suolaantuessa on hyvä aika esikypsentää juurekset ja tehdä chimichurri.
Juuresten esivalmistelu:
- Pese perunat ja porkkanat ja halkaise ne.
- Esikypsytä juureksia höyryttämällä niitä koosta riippuen noin 10 minuuttia. Juuresten ei tarvitse tulla täysin kypsiksi
tässä vaiheessa.
Chimichurrin teko:
- Pilko raaka-aineet ja sekoita ne keskenään kulhossa.
- Jätä Chimichurri jääkaappiin maustumaan
Meribassin grillaaminen:
- Kuivaa suolatut meribassit talouspaperilla
- Viillä meribasseihin viisi viiltoa molemmille kyljille.
- Valele meribassit ja esikypsytetyt juurekset oliivöljyllä
- Grillaa meribassit kypsiksi molemmilta puolilta välttäen ylimääräisiä kääntelyitä. Grillausaika on 5-8 min per puoli,
riippuen kalan paksuudesta.
- Grillaa juurekset kypsiksi ja tee niille näyttävä grillipinta
- Lisää juureksiin hieman suolaa
- Aseta kypsät meribassit ja juurekset lautaselle ja llisää raikas chimichurri juuresten päälle