Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

meribassi
Testaa lihamestari Tarmon ohje.
Julkaistu 30.08.2024 15:27

MTV LIFESTYLE

Meribassi kuuluu ahvenkaloihin. Se on kiinteälihainen, maukas ja selkeäruotoinen kala, joka soveltuu erittäin hyvin grillissä valmistettavaksi. Tämä ohje tulee laulavalta Lihamestarilta Tarmolta.

  • Kokonaisvalmistusaika: 60 min

Ainekset

  • 2 meribassia (perattu ja suomustettu)
  • 1 dl merisuolaa
  • 1 litra vettä
  • 4 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • laadukasta oliiviöljyä

Chimichurri

  • 1 ruukku korianteria
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 dl laadukasta oliiviöljyä
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1-3 valkosipulin kynttä

Valmistusohje

Meribassin suolaus:
- Kiehuta vesi
- Lisää merisuola veteen ja anna liueta
- Jäähdytä suolavesi
- Aseta meribassit astiaan ja kaada jäähdytetty suolavesi niiden päälle siten että kalat peittyvät kokonaan
- Anna meribassien suolautua jääkaapissa 30 minuuttia.

Meribassi suolaantuessa on hyvä aika esikypsentää juurekset ja tehdä chimichurri.

Juuresten esivalmistelu:
- Pese perunat ja porkkanat ja halkaise ne.
- Esikypsytä juureksia höyryttämällä niitä koosta riippuen noin 10 minuuttia. Juuresten ei tarvitse tulla täysin kypsiksi
tässä vaiheessa.

Chimichurrin teko:
- Pilko raaka-aineet ja sekoita ne keskenään kulhossa.
- Jätä Chimichurri jääkaappiin maustumaan

Meribassin grillaaminen:
- Kuivaa suolatut meribassit talouspaperilla
- Viillä meribasseihin viisi viiltoa molemmille kyljille.
- Valele meribassit ja esikypsytetyt juurekset oliivöljyllä
- Grillaa meribassit kypsiksi molemmilta puolilta välttäen ylimääräisiä kääntelyitä. Grillausaika on 5-8 min per puoli,
riippuen kalan paksuudesta.
- Grillaa juurekset kypsiksi ja tee niille näyttävä grillipinta
- Lisää juureksiin hieman suolaa
- Aseta kypsät meribassit ja juurekset lautaselle ja llisää raikas chimichurri juuresten päälle

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala