MasterChef: Grillattua kultaotsa-ahventa, säilöttyjä sieniä ja retikkaa, aromaattista kanalientä sekä kaviaaria – Aleksin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Kala
- 2 Kultaotsa-ahvenen filettä
- 1,5% suolaa
- Rypsiöljyä grillaamiseen
Grillattu portobello
- 1 kpl portobello
- Suolaa
- Rypsiöljyä grillaamiseen
Säilötty herkkusieni
- 3 kpl herkkusieniä
- 1-2-3 Lientä (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
- Soijaa
Aromaatttinen kanaliemi
- 1 l kanalientä
- 150 g guancialea
- 30 g nduja
- 1 sitruunan kuori
- 6 kpl tähtianista
- 50 g kelp-levää
- Riisiviinaetikkaa
- Suolaa
- Soijaa
Säilötty retikka
- 1-2-3 Lientä
- ¼ osa retikkaa
Haudutettu paksoi
- 1 kpl paksoi
- 3 dl aromaattista kanalientä
Valmistusohje
Laita kanaliemi hellalle redusoitumaan. Irrota kultaotsa-ahvenesta fileet ja siisti ne ruodottomiksi. Suolaa fileet 1,5% suolalla.
Tee pikkeliliemi ja jaa kahteen astiaan. Mausta sienille tarkoitettu pikkeliliemi soijalla.
Kun kanaliemi on redusoitunut noin kolmanneksen, uuta liemeen maut. Siilaa ja mausta suolalla, etikalla ja sokerilla.
Hauduta paksoi aromaattisessa kanaliemessä. Grillaa kultaotsa-ahvenfileet. Sudi nahkaan öljyä ja laita kuumaan grilliin. Grillaa myös portobellot.
Kokoa annos. Laita kasvikset ja sienet alle ja kala päälle. Viimeistele kaviaarilla ja tarjoile kuuman liemen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa