Bondiola de Cerdo - Kassleria oluessa
Kira Weckmanin & Michel Garzónin ihanaa latinoruokaa! Reseptistä riittää 4 hengelle.
Ainekset
- 800 g porsaan niskaa (kassler)
- hienoa merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl sinappia
- 1 dl lager olutta
- 4 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
- 2 rkl hunaja
Lisukkeeksi
- keitettyjä linssejä (punaisia-, vihreitä- tai belugalinssejä)
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
2. Lämmitä uuni 140°C asteeseen.
3. Hienonna valkosipuli.
4. Valmista maustesinappi sekoittamalla valkosipulin joukkoon, sinappi, olut, etikka ja hunaja.
5. Aseta possun niska folion päälle.
6. Kaada puolet marinadista lihan päälle ja sulje tiiviiksi paketiksi folion avulla. Käytä loput sinappiseoksesta kastikkeena.
7. Kypsennä 800 g kokoinen pala kassleria 140°C uunissa noin 2 tuntia. Ota liha uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. VINKKI: Voit kypsentää lihan jo edellisenä päivänä. Leikkaa liha siivuiksi ja paista ennen tarjoilua.
8. Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaisesti tai käytä valmiiksi kypsennettyjä linssejä.
9. Leikkaa vetäytynyt kassler 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista siivuihin kullanruskea pinta paistinpannulla.
10. Tarjoile paistettu porsaan kassler maustesinapin ja keitettyjen linssien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa