Kokonaisena grillattua siikaa
Hieta-ravintolan vuoromestari Jussi Vesanen grillasi Huomenta Suomen aamussa herkullista siikaa. Suolaliemen avulla kala maustuu tasaisesti ja säilyy mehukkaana.
Ainesosat
Suolaliemi
- 2 litraa vettä
- 2 dl suolaa
- 1 dl sokeria
Lisäksi
- 2 keskikokoista siikaa
- 2 kpl sitruunaa
- 2 dl ruskistettua voita
- 1/2 punttia rakuunaa
- 1/2 punttia tilliä
- 6 oksaa timjamia
- 10 oksaa lehtipersiljaa
Valmistusohje
Suomusta ja suolista kokonaiset siiat. Leikkaa myös evät ja pyrstön pää pois saksilla.
Laita siiat jäähtyneeseen suolaliemeen 40 minuutiksi. Varmista, että kalat ovat kokonaan liemen peitossa.
Valuta liemi pois ja kuivaa siiat hyvin esim. talouspaperin avulla.
Grillaa siivutetut sitruunat grillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.
Lisää puolet sitruunasiivuista ruskistetun voin sekaan.
Laita loput sitruunasiivuista yrttien kanssa siikojen vatsaonteloon.
Valele siikojen nahkaan hieman ruskeavoi-sitruunaseosta.
Grillaa siikoja 5-8 minuuttia per puoli tai kunnes kypsää.
Grillauksen aikana voit valella lisää ruskavoi-sitruunaseosta kalojen pintaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi