Kokonaisena grillattua siikaa
Hieta-ravintolan vuoromestari Jussi Vesanen grillasi Huomenta Suomen aamussa herkullista siikaa. Suolaliemen avulla kala maustuu tasaisesti ja säilyy mehukkaana.
Ainesosat
Suolaliemi
- 2 litraa vettä
- 2 dl suolaa
- 1 dl sokeria
Lisäksi
- 2 keskikokoista siikaa
- 2 kpl sitruunaa
- 2 dl ruskistettua voita
- 1/2 punttia rakuunaa
- 1/2 punttia tilliä
- 6 oksaa timjamia
- 10 oksaa lehtipersiljaa
Valmistusohje
Suomusta ja suolista kokonaiset siiat. Leikkaa myös evät ja pyrstön pää pois saksilla.
Laita siiat jäähtyneeseen suolaliemeen 40 minuutiksi. Varmista, että kalat ovat kokonaan liemen peitossa.
Valuta liemi pois ja kuivaa siiat hyvin esim. talouspaperin avulla.
Grillaa siivutetut sitruunat grillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.
Lisää puolet sitruunasiivuista ruskistetun voin sekaan.
Laita loput sitruunasiivuista yrttien kanssa siikojen vatsaonteloon.
Valele siikojen nahkaan hieman ruskeavoi-sitruunaseosta.
Grillaa siikoja 5-8 minuuttia per puoli tai kunnes kypsää.
Grillauksen aikana voit valella lisää ruskavoi-sitruunaseosta kalojen pintaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa