Kokonaisena grillattua siikaa

Siika
MTV

Hieta-ravintolan vuoromestari Jussi Vesanen grillasi Huomenta Suomen aamussa herkullista siikaa. Suolaliemen avulla kala maustuu tasaisesti ja säilyy mehukkaana.

Ainesosat

    Suolaliemi

    • 2 litraa vettä
    • 2 dl suolaa
    • 1 dl sokeria

    Lisäksi

    • 2 keskikokoista siikaa
    • 2 kpl sitruunaa
    • 2 dl ruskistettua voita
    • 1/2 punttia rakuunaa
    • 1/2 punttia tilliä
    • 6 oksaa timjamia
    • 10 oksaa lehtipersiljaa

    Valmistusohje

    Suomusta ja suolista kokonaiset siiat. Leikkaa myös evät ja pyrstön pää pois saksilla.

    Laita siiat jäähtyneeseen suolaliemeen 40 minuutiksi. Varmista, että kalat ovat kokonaan liemen peitossa.

    Valuta liemi pois ja kuivaa siiat hyvin esim. talouspaperin avulla.

     

    Grillaa siivutetut sitruunat grillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.

    Lisää puolet sitruunasiivuista ruskistetun voin sekaan.

    Laita loput sitruunasiivuista yrttien kanssa siikojen vatsaonteloon.

    Valele siikojen nahkaan hieman ruskeavoi-sitruunaseosta.

     

    Grillaa siikoja 5-8 minuuttia per puoli tai kunnes kypsää.

    Grillauksen aikana voit valella lisää ruskavoi-sitruunaseosta kalojen pintaan.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!