MasterChef: Hummeria, huhtasieniä ja mustajuurta – Joonaksen resepti

mc_eps10_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 1 hummerin pyrstö
  • 2 mustajuurta
  • 4 huhtasientä
  • 400 g voita
  • 1 hopeasipuli
  • 1 g sahramia
  • 2 sormilimettiä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Keitä hummerin kuorista ja rangasta lientä, lisää puolet hopeasipulista. Keitä kastikepohja kasaan, lisää valkoviinietikkaa ja soseuta voita kunnes kastike on sopivan suurustunut. Mausta kastike sahramilla ja kaada valmiiksi kannuun.

Hauduta hummerin pyrstöjä voissa.

Sulata voita pannulla ja paista huhtasieniä miedolla lämmöllä kunnes pinta on rapea.

Keitä osa mustajuuresta kermassa, siirrä tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää voita kunnes koostumus on mieluisa.

Kypsennä puolikkaat hopeasipulin ”kupit” uunissa 170 asteessa kunnes reunat ovat hieman tummuneet.

Aseta lautaselle mustajuuripyre kvenelliksi, sen päälle hummerin pyrstö. Reunoille huhtasienet ja niiden väliin hopeasipulit, ja viimeisenä höyrytetyt mustajuuren palat sekä sormilimetti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.