MasterChef: Hummeria, huhtasieniä ja mustajuurta – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- 1 hummerin pyrstö
- 2 mustajuurta
- 4 huhtasientä
- 400 g voita
- 1 hopeasipuli
- 1 g sahramia
- 2 sormilimettiä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Keitä hummerin kuorista ja rangasta lientä, lisää puolet hopeasipulista. Keitä kastikepohja kasaan, lisää valkoviinietikkaa ja soseuta voita kunnes kastike on sopivan suurustunut. Mausta kastike sahramilla ja kaada valmiiksi kannuun.
Hauduta hummerin pyrstöjä voissa.
Sulata voita pannulla ja paista huhtasieniä miedolla lämmöllä kunnes pinta on rapea.
Keitä osa mustajuuresta kermassa, siirrä tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää voita kunnes koostumus on mieluisa.
Kypsennä puolikkaat hopeasipulin ”kupit” uunissa 170 asteessa kunnes reunat ovat hieman tummuneet.
Aseta lautaselle mustajuuripyre kvenelliksi, sen päälle hummerin pyrstö. Reunoille huhtasienet ja niiden väliin hopeasipulit, ja viimeisenä höyrytetyt mustajuuren palat sekä sormilimetti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa