Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoitua lohta ja kuhaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garamin ohjeessa uivat rinnakkain suomalaisten suosikkikalat lohi ja kuha.

Ainekset

  • 300 g kuhafileetä
  • 300 g lohifileetä
  • 100 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 porkkana
  • nippu tilliä
  • 3 dl maitoa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 20 g voita
  • 50 g juustoraastetta
  • kiinteitä perunoita

Valmistusohje

Poista kaloista ruodot. Leikkaa kuhafilee pitkittäin suikaleiksi ja lohi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkana hyvin ohuiksi pitkittäisviipaleiksi ja leikkaa tilli hakkeeksi. Rullaa kaloista ja porkkanasta ruusukkeita ja höyrytä ne kypsiksi höyryuunissa, höyrykääreessä tai tilkassa suolalla maustettua vettä. Mausta kypsät kalarullat leikatulla tillillä.

Suurusta maito paksuksi kuorrutuskastikkeeksi vehnäjauhoilla ja voilla ja lusikoi näin saatua kastiketta kunkin kalarullan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta grillivastuksen alla kunnes pinta saa hiukan väriä.

Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini