Gratinoitua lohta ja kuhaa

Sami Garamin ohjeessa uivat rinnakkain suomalaisten suosikkikalat lohi ja kuha.

Ainekset

  • 300 g kuhafileetä
  • 300 g lohifileetä
  • 100 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 porkkana
  • nippu tilliä
  • 3 dl maitoa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 20 g voita
  • 50 g juustoraastetta
  • kiinteitä perunoita

Valmistusohje

Poista kaloista ruodot. Leikkaa kuhafilee pitkittäin suikaleiksi ja lohi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkana hyvin ohuiksi pitkittäisviipaleiksi ja leikkaa tilli hakkeeksi. Rullaa kaloista ja porkkanasta ruusukkeita ja höyrytä ne kypsiksi höyryuunissa, höyrykääreessä tai tilkassa suolalla maustettua vettä. Mausta kypsät kalarullat leikatulla tillillä.

Suurusta maito paksuksi kuorrutuskastikkeeksi vehnäjauhoilla ja voilla ja lusikoi näin saatua kastiketta kunkin kalarullan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta grillivastuksen alla kunnes pinta saa hiukan väriä.

Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!