Gratinoitua lohta ja kuhaa
Sami Garamin ohjeessa uivat rinnakkain suomalaisten suosikkikalat lohi ja kuha.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 300 g kuhafileetä
- 300 g lohifileetä
- 100 g kylmäsavulohiviipaleita
- 1 porkkana
- nippu tilliä
- 3 dl maitoa
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 20 g voita
- 50 g juustoraastetta
- kiinteitä perunoita
Valmistusohje
Poista kaloista ruodot. Leikkaa kuhafilee pitkittäin suikaleiksi ja lohi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkana hyvin ohuiksi pitkittäisviipaleiksi ja leikkaa tilli hakkeeksi. Rullaa kaloista ja porkkanasta ruusukkeita ja höyrytä ne kypsiksi höyryuunissa, höyrykääreessä tai tilkassa suolalla maustettua vettä. Mausta kypsät kalarullat leikatulla tillillä.
Suurusta maito paksuksi kuorrutuskastikkeeksi vehnäjauhoilla ja voilla ja lusikoi näin saatua kastiketta kunkin kalarullan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta grillivastuksen alla kunnes pinta saa hiukan väriä.
Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"