Halstratut silakat
Halstrattujen silakoiden perinteisiä lisäkkeitä ovat keitetyt kuoriperunat, tilli tai ruohosipuli, kermaviili tai kylmä voi ja mielellään auringon kypsentämät tomaatit. Tällä kertaa tarjoilemme silakat peruna-, paprika- ja pinaattipediltä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg pyyntituoreita silakoita
- 1 dl karkeaa suolaa
Perunapeti
- 800 g keitettyjä, kylmiä varhaisperunoita
- 1 paprika
- 250 g tuoretta pinaattia
- 1 dl oliiveja
Salaatinkastike
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 5 rkl neutraalia öljyä
- 1 maustemitta valkopippuria
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Huuhtele kalat ja laita ne muovipussiin yhdessä suolan kanssa, ravistele. Laita pussi jääkaappiin noin tunniksi. Kääntele pari kertaa, niin että silakat suolaantuvat kauttaaltaan.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprika, poista siemenet ja grillaa paprikaa kuori ylöspäin 15 minuuttia. Pane sen jälkeen kuumat paprikanpuolikkaat muovipussissa jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä sen jälkeen paprikasta kuori irti ja suikaloi malto. Huuhtele pinaatit, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi. Viipaloi perunat ja jaa ne sekä pinaattisilppu neljälle lautaselle. Asettele niiden päälle paprikasuikaleet sekä oliivit. Sekoita keskenään suola, pippuri sekä viinietikka ja vatkaa öljy sekaan. Valuta kastike perunapedille.
3. Huuhtele suolaantuneet silakat ja valuta talouspaperin päällä. Lado silakat tiiviiseen riviin halstariin ja paahda niitä grillin hehkussa 4-5 minuuttia puoleltaan. Voit halstrata silakat myös kuumassa paistinpannussa öljytilkassa tai uuniritilällä grillivastuksen alla. Aseta tarjolle perunapedille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa