Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

Kaalipata 1
MTV

Ihana kaalipata valmistuu milloin tahansa, mutta alkukesästä kannattaa hyödyntää varhaiskaalia. Kokeile myös punakaalia. Saat ruokaan myös jännän värin.

  • Annosmäärä: 4-6 annosta

Ainekset

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kg kaalia (esim. varhaiskaali, kesäkaali, punakaali)
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 porkkanaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl puuroriisiä tai Jasmiini-riisiä
  • ½ dl siirappia
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Kaalipata valmistetaan näin:

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
  3. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
  4. Kuori ja hienonna sipuli.
  5. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
  6. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaali, sipuli ja porkkanat. Kääntele kunnes ainekset pehmenevät.
  7. Lisää joukkoon paistettu jauheliha, vesi ja siirappi.
  8. Anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku.
  9. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
  10. Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.