Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa
Julkaistu
Ihana kaalipata valmistuu milloin tahansa, mutta alkukesästä kannattaa hyödyntää varhaiskaalia. Kokeile myös punakaalia. Saat ruokaan myös jännän värin.
- Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
- 500 g naudanjauhelihaa
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 kg kaalia (esim. varhaiskaali, kesäkaali, punakaali)
- 1 iso sipuli
- 2-3 porkkanaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 dl vettä
- ½ dl puuroriisiä tai Jasmiini-riisiä
- ½ dl siirappia
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Kaalipata valmistetaan näin:
- Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
- Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaali, sipuli ja porkkanat. Kääntele kunnes ainekset pehmenevät.
- Lisää joukkoon paistettu jauheliha, vesi ja siirappi.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
- Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku